Slovenska Antidopinška agencija

Slovenski olimpijski komite je ustanovil SLO ADA kot naslednico komisije za antidoping. Agencija bo plačevana iz javnih sredstev, torej iz proračuna oziroma davkov. RTVSlo – Šport (5:22). Agencijo je bilo treba ustanoviti, ker je Slovenija podpisala Unesco konvencijo.

Revni in bogati prebivalci Slovenije torej plačujejo davke iz katerih se potem kontrolira katere snovi uporablja znana atletinja, da bolje teče na 1.500m. Morda bo kdo srečen, ko bo naša športna zvezda dosegla medaljo, morda bo vsem malo toplo pri srcu, ker mislimo, da bo to povečalo ugled Slovenije v svetu. Vendar so to populistične fraze in demagogoja, da se preslepi naivne. Športniki pobašejo nagrade od tekmovanj, pogodbene zneske od sponzorjev, pobašejo od države še plačo, ker so zaposleni kot vojaki in policisti, potem brezplačno potujejo na velika tekmovanja, potem se na naše stroške dajo testirati na antidoping in potem na naše stroške dobijo še državno nagrado, kot jo je Tina Maze v višini 44.000 €. Funkcionarji in birokrati pri takšnih agencijah pa imajo stalno službo, zanimivo delo in socialno varnost. Najmanj od vsega imajo tisti, ki vse to plačujejo, to pa so obdavčeni delavci.

Janez Kocjančič obvlada svoje delo. V teh težkih časih (A niso vedno?) je uspel je državi podtakniti še eno agencijo od katere bo imel korist vrhunski šport in biznis. Drugače pa tudi sicer dobro razporeja športni denar in kadre, zastopa državo pri mednarodnem olimpijskem komiteju, ki je leglo mednarodne športne aristokracije, politike in mafije. Da je odličen menedžer je dokazal, saj je bil direktor letališča Ljubljana in predsednik zveze komunistov Slovenije. V zasebnem gospodarstvu verjetno ni delal nikdar.

Šport je bil vedno del politike, vendar so v politizacijo športa vedno prednjačile totalitarne države kot so Fašistična Nemčija, Sovjetska zveza, Vzhodna Nemčija, Kuba, Severna Koreja ali Kitajska. Olimpijski komiti Amerike ni plačevan iz davkov, ampak se financira izključno na trgu, pa še tam sponzorji niso podjetja v državni lasti, komunalna in energetska podjetja, kakor je to pri nas.

Demokracija je nasilje nad posameznikom. Večina preglasi manjšino in odloči, da se bo denar pobral vsem, dal pa nekaterim. Ker skoraj vsak nekaj dobi po katerikoli poti, na primer šolstvo, zdravstvo in podobno, se nihče preveč radikalno ne zavzema, da se začaran krog kolektivizma prekine in vzpostavijo pošteni računi, ki bi bili za vse precej nižji.

Ukiniti bi bilo treba Unesco, ker se ukvarja z vrhunskim športom namesto z izobraževanjem, znanostjo in kulturo. Vse oblike države so v nasprotju s svobodo posameznika, kar velja tako za Slovenijo, Evropsko unijo in Unesco in za bodočo svetovno vlado za katero se zavzemajo najbolj navdušeni kolektivisti.

Advertisements